Verkkokaupan maksutavat

Käytämme verkkokaupassamme Paytrail-maksupalvelua, jonka kautta maksat isommatkin ostokset vaivatta ja turvallisesti pankkien verkkomaksupainikkeilla, debit- ja credit-korteilla, lasku- ja osamaksupalveluilla sekä mobiilimaksutavoilla. 

Paytrail on suomalainen Finanssivalvonnan myöntämällä maksulaitostoimiluvalla toimiva maksulaitos, joka vastaa yli 20 000 asiakkaan verkkomaksuliikenteestä.


Lasku- ja osamaksupalvelut

Collector Bankin lasku- ja osamaksuratkaisun uusi nimi on Walley. Maksutavan toimittaja on aiempaan tapaan Collector Bank. Maksunsaaja on sama kuin aiemmin ja maksaminen verkkokaupoissa, joissa kyseinen maksutapa on käytössä, toimii vanhaan tapaan. Muutos tapahtui syyskuussa 2021.

Joustoa ja valinnanvapautta – maksa kerralla tai osissa, valitsemassasi tahdissa

Lasku ja tililuotto antavat sinulle lisää aikaa verkkokauppaostostesi maksamiseen. Niitä käyttämällä voit odotella tilauksesi saapumista rauhassa ennen sen maksamista. Maksun voit tehdä joko kerralla laskulla tai pienemmissä osissa tililuotolla, jolloin voit suorittaa kuukausittain sinulle parhaiten sopivan summan ja jakaa maksun enintään 36 kuukauden ajalle.

Laskulla ilmaista maksuaikaa – turvallista ja helppoa asiointia

Laskulla saat aina 45 päivää korotonta maksuaikaa verkkokauppaostoksillesi. Pitkä maksuaika mahdollistaa sen, että ehdit tarkistaa ostoksesi ja tarvittaessa palauttaa sen ennen laskun erääntymistä.

Maksuaikaa hyödyntääksesi tarvitset myönteisen luottopäätöksen, jonka hakeminen käy helposti ostotapahtuman yhteydessä. Voit hakea sitä, jos olet vähintään 18 vuoden ikäinen ja sinulla on suomalainen henkilötunnus sekä vakituinen, virallinen kotiosoite Suomessa. Myös luottotietosi tarkistetaan Bisnode Finland Oy:n rekisteristä.

Maksutapaa voidaan käyttää jopa 5 000 € ostoksiin.

Kun olet saanut myönteisen luottopäätöksen sekä vahvistanut ostotapahtuman, saat laskun ostoksestasi sähköpostiisi. Jos haluat maksaa laskun pienemmissä osissa ja sinulle paremmin sopivalla maksuajalla (1-36 kk), sinun tulee ensimmäisen laskun saatuasi tehdä jatkuvaa luottoa koskeva luottosopimus Collector Bankin kanssa kirjautumalla Omille Sivuille osoitteessa my.walley.fi. Luottosopimuksen allekirjoittamisen yhteydessä sinulle myönnetään luottoraja, joka on käytettävissä myöhempiin ostoksiin luottoehtojen mukaisesti.
Kun sinulla on voimassa oleva luottosopimus, sinun tulee maksaa eräpäivään mennessä vain saamallasi laskulla mainittu vähimmäissumma mutta voit halutessasi suorittaa myös tätä suuremman summan. Sen jälkeen sinulle lähetetään kuukausittain sähköpostitse tililasku, kunnes luotto on kokonaan maksettu. Voit aina halutessasi lyhentää luottoasi myös tililaskulla mainittua vähimmäissummaa suuremmissa osissa.


Luottokustannukset ja luottoesimerkki:
Verkkokaupassa sovelletaan kampanjaehtoja, joiden mukaisesti tililuoton korko on 19,2 % nimellisenä vuosikorkona ilmaistuna ja kuukausimaksu on 3,80 € kuukaudessa. Jos myönnetty luottoraja on 1 000 € ja se on kokonaisuudessaan käytetty verkkokaupasta tehtyihin ostoksiin sekä luotto maksetaan takaisin 36 kuukauden aikana, sovellettavilla kampanjaehdoilla todellinen vuosikorko on 30,7 %, luottokustannusten yhteismäärä 433 €, maksettava kokonaismäärä 1 433 € ja maksuerien lukumäärä 36 kpl. Viivästyneistä maksuista veloitetaan lainmukaiset muistutusmaksut ja perintäkulut sekä korkoa viivästyneeltä ajalta.


Asiakaspalvelu maksuasioissa

Laskuun ja ostoksen maksamiseen liittyvissä asioissa saat apua Walleyn asiakaspalvelusta:


Luottoehdot

Laskun ja luoton myöntäjä on Collector Bank AB, Lilla Bommens Torg 11, Box 11914, SE-404 39. Lisätietoja www.collector.fi

Saat täydelliset ehdot ja tiedot Collector Laskusta ja Tililuotosta seuraavista linkeistä:

Tarkempi palvelukuvaus: https://www.walley.fi

Yleiset lasku-, tililuotto- ja osamaksuehdot: https://cdn.walleypay.com/terms/Terms_FI.pdf

Vakiomuotoiset eurooppalaiset kuluttajaluottotiedot: https://cdn.walleypay.com/terms/SECCI_FI.pdf

Mikä on OP Lasku?

OP Lasku on joustava, luotettava ja turvallinen maksutapa. Kaikkien pankkien asiakkaille sopiva OP Lasku mahdollistaa maksamisen laskulla tai erissä.

OP Lasku pähkinänkuoressa

 • Sopii enintään 5000 euron arvoisten verkkokauppaostosten rahoittamiseen. 
 • OP Lasku on tarkoitettu kaikkien pankkien asiakkaille, voit siis käyttää OP Laskua vaikket oliskaan OP:n asiakas. 
 • Tarjoaa 45 päivää korotonta maksuaikaa sekä mahdollisuuden erämaksuun. 
 • Palvelu on turvallinen ja kohtuullinen: se ei sisällä piilokuluja.

OP Laskun kustannukset

 • Laskun käytöstä veloitetaan tilinhoitomaksu 2,95 €, joka koskee myös erämaksujen laskuja. Jos saat useamman laskun samassa kuussa, maksat vain yhden tilinhoitomaksun. 
 • Erissä maksettaessa vuosikorko on 19,95 %* 
* OP Lasku on jatkuvakäyttöinen luotto, jonka todellinen vuosikorko 1000 euron luotolle on 26,8 %, kun luoton korko on kiinteä 19,95 % ja tilinhoitomaksu 2,95 euroa kuukaudessa. Arvioitu luoton kokonaiskustannus on 1396,69 euroa. Laskelma on tehty olettaen, että luotto on nostettu kokonaan, luoton korko sekä maksut ja palkkiot pysyvät samana koko luottoajan ja luotto maksetaan takaisin 27,78 euron minimilyhennysmaksuerinä kuukauden välein, jolloin luottoaika on 36 kk. Luoton myöntää OP Yrityspankki Oyj, Gebhardinaukio 1, 00510 Helsinki.


Miten käytän OP Laskua?

Kun haluat maksaa OP Laskulla, voit valita sen maksutavaksi verkkokaupan kassalla. Luottopäätös tulee heti, ja voit päättää myöhemmin, maksatko summan kokonaan vai erissä.


Hyvä tietää OP Laskusta

 • Maksutavan käyttö edellyttää yli 20 vuoden ikää, maksukykyä sekä suomalaisen pankin verkkopalvelutunnuksia. 
 • Luottopäätös perustuu maksukykyä koskevaan kokonaisarvioon. Sen vuoksi käyttöönoton yhteydessä kysytään tulot ja velanhoitomenot sekä tarkastetaan luottotiedot. 
 • OP Lasku tarjoaa 45 päivää korotonta maksuaikaa sekä mahdollisuuden maksaa erissä. Laskuun lisätään tilinhoitomaksu 2,95 €, ja erissä maksaessa vuosikorko on 19,95 %. Jos maksat laskusta minimierän, se siirtyy automaattisesti erämaksuun. 
 • OP Lasku auttaa pysymään kärryillä tilanteestasi: laskut lähetetään sähköpostitse, muistutukset tekstiviestitse. Käytössä on myös verkkopalvelu
 • OP Laskun usein kysytyt kysymykset löytyvät tästä linkistä.


Palautusten käsittely

Kun palautat ostoksesi kauppiaan antamien ohjeiden mukaisesti, kirjautuu kauppiaan tekemä hyvitys automaattisesti ostoksellesi. Mikäli palautat vain osan tuotteista, voit vähentää palautuksen euromäärän jo saamasi laskun loppusummasta. Erämaksun osalta palautuksesi suuruinen summa vähennetään luoton kokonaissummasta ja saat palautuksesta tiedon seuraavalla laskulla.

Mikäli olet jo ehtinyt maksaa laskun ennen palautusta, olethan yhteydessä sähköpostitse OP Laskun asiakaspalveluun: oplasku@op.fi.


OP Laskun asiakaspalvelu

Laskuun ja ostoksen maksamiseen liittyvissä asioissa saat apua OP Laskun asiakaspalvelusta: 

 • oplasku@op.fi 
 • p. 010 252 5811

Verkkopankkimaksut

Paytrailin kautta onnistuu maksaminen kaikkien suomalaisten pankkien e-maksupainikkeen avulla. Halutessasi voit siis valita oman pankkisi verkkokauppamme maksutapavalikoimasta ja maksaa tilauksesi verkkopankkitunnuksillasi. Tiliotteella maksun saajana näkyy Paytrail, sillä Paytrail Oyj välittää suorittamasi maksun meille.

Maksat kaupassamme helposti ja turvallisesti seuraavien pankkien verkkopankkimaksupainikkeilla: 

 • Nordea
 • Osuuspankki
 • Danske Bank
 • Säästöpankki
 • Oma Säästöpankki
 • POP Pankki
 • Aktia
 • Handelsbanken
 • Ålandsbanken
 • S-Pankki

Korttimaksaminen

Voit maksaa verkkokaupassamme Paytrailin kautta seuraavilla korttimaksutavoilla:

 • Visa
 • Visa Electron
 • Mastercard

Paytrail Oyj toimii verkkokauppamme maksunvälittäjänä ja vastaa siitä, että maksut välitetään meille varmasti suojatussa verkkoyhteydessä. Paytrail Oyj takaa siis maksamisen turvallisuuden heidän maksupalveluansa käytettäessä.

Mobiilimaksaminen

MobilePay, Pivo, Siirto ja Apple Pay.

MobilePay

MobilePaylla maksat ostokset verkossa vain yhdellä pyyhkäisyllä. Suomen käytetyin mobiilimaksusovellus MobilePay on maksuton kaikkien pankkien asiakkaille.

Kun maksat MobilePaylla verkkokaupassa, maksu etenee seuraavasti:

 1. Asiakas syöttää MobilePay-sovellukseen liittämänsä matkapuhelinnumeron tehdessään ostoksen verkkokaupassa
 2. Maksu hyväksytään MobilePay-sovelluksessa
 3. Maksu veloitetaan siltä maksukortilta, jonka asiakas on liittänyt MobilePay-sovellukseen

Pivo

Puhelimella netissä maksaminen on helppoa, kun pankkitunnuksia tai korttinumeroita ei tarvitse enää maksuvaiheessa kaivaa esiin. Maksu hyväksytään Pivossa yhdellä pyyhkäisyllä. Pivon käyttäjänä olet tunnistautunut vahvasti pankkitunnuksilla. Pivon tarjoaa OP Ryhmä, ja sovellusta koskevat samat turvallisuusvaatimukset kuin muitakin pankkipalveluita.


Siirto

Pankit ja muut maksupalveluntarjoajat tarjoavat asiakkailleen erilaisia Siirto-maksujärjestelmää hyödyntäviä sovelluksia, jotka tekevät maksamisesta helpompaa. Siirto-sovelluksia kuluttajille ovat Nordea Siirto, OP-mobiili ja Pivo. Siirto-maksut toimivat eri pankkien asiakkaiden välillä, verkkokaupassa sekä kaupassa tai kahvilassa. Siirto-mobiilimaksujen taustalla olevan järjestelmän on toteuttanut Otto-pankkiautomaatteja ylläpitävä Automatia.


Apple Pay

Apple Pay on Applen oma maksujärjestelmä. Sen käyttöönotto tapahtuu lisäämällä luotto‑ tai pankkikortti käytettävissä olevaan Applen laitteeseen. Apple Payn käyttöön ei tarvita erillistä appia, vaan sen toiminnallisuus löytyy vakiona iPhonessa, Apple Watchissa, Macissa ja iPadissa. Apple Payta voi käyttää Safari-selaimella tehtyihin ostoksiin. Apple Payn avulla voi myös syöttää esimerkiksi omia maksutietojaan ja hyväksyä maksun pelkällä kosketuksella tai vilkaisulla.

Maksupalvelutarjoaja ja turvallisuus

Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Paytrail Oyj näkyy maksun saajana tiliotteella tai korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle SkiMac Oy Ab (2348657-6). Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa.

Paytrail Oyj, y-tunnus: 2122839-7
Innova 2
Lutakonaukio 7
40100 Jyväskylä
www.paytrail.com

Turvallisuus

Paytrail Oyj:llä on Finanssivalvonnan myöntämä maksulaitostoimilupa, mikä edellyttää siltä poikkeuksellisen vahvoja panostuksia turvallisuuteen. Paytrailin verkkomaksupalvelun avulla on ostettu tuotteita ja palveluita jo yli 20 miljardin euron arvosta.

Paytrail on ensimmäinen maksupalvelu, jolle on myönnetty turvallisen maksamisen Safe Pay -sertifikaatti. Safe Pay -leiman avulla kuluttaja näkee helposti, että maksaminen verkkokaupassa on turvallista. Safe Pay keskittyy ensisijaisesti kuluttajan tietojenkäsittelyyn liittyvään turvallisuuteen.

Lisätietoja Paytrailin turvallisuuteen liittyvistä asioista löydät osoitteessa www.paytrail.com/turvallisuus.